Stoofcarbonaden met Wit Peerd en fijne kruiden

Chef: Glenn Van Gerwen

Ingrediënten:

  • 5dl liter bruine fond
  • 2g rozemarijn vers Delhaize
  • 2g kardemom
  • 10g wokolie
  • 6 rode ui
  • 750g Stoofvlees versneden belgisch rund
  • 30g lichtgezouten boter
  • 1 flesje Wit Peerd
  • 2 blaadjes laurier
  • 2g tijm
  • 40g peperkoek van Lotus
  • 20g mosterd Maille fins gourmets
  • 4g peper
  • 4g keukenzout
  • 15g bruine sausbinder maizena exspress 

Bereidingswijze

  • Bruine fond aan de kook brengen en rozemarijn, kardemom en kruiden toevoegen.
  • Laten trekken bij 95°C gedurende 10 minuten.
  • Stoofpan verhitten met de wokolie.
  • Voeg de versnipperde rode ui toe.
  • Kort aanfruiten gedurende 1 minuut.
  • Vlees en boter toevoegen en gedurende 4 minuten aanbakken.
  • Bruine fond met het Wit peerd toevoegen.
  • Geheel laten koken onder deksel gedurende 2 minuten.
  • Kruiden en peperkoek bestreken met mosterd toevoegen.
  • Terug laten opkoken en verder garen gedurende 4 u.
  • Afwerken met verse kruiden en bijbinden met bruine sausbinder.
  • Werk af met gebakken croutons van peperkoek.

Smakelijk!