Stoofcarbonaden met Wit Peerd en fijne kruiden
Chef: Glenn Van Gerwen
Ingrediënten:
- 5dl liter bruine fond
- 2g rozemarijn vers Delhaize
- 2g kardemom
- 10g wokolie
- 6 rode ui
- 750g Stoofvlees versneden belgisch rund
- 30g lichtgezouten boter
- 1 flesje Wit Peerd
- 2 blaadjes laurier
- 2g tijm
- 40g peperkoek van Lotus
- 20g mosterd Maille fins gourmets
- 4g peper
- 4g keukenzout
- 15g bruine sausbinder maizena exspress
Bereidingswijze
- Bruine fond aan de kook brengen en rozemarijn, kardemom en kruiden toevoegen.
- Laten trekken bij 95°C gedurende 10 minuten.
- Stoofpan verhitten met de wokolie.
- Voeg de versnipperde rode ui toe.
- Kort aanfruiten gedurende 1 minuut.
- Vlees en boter toevoegen en gedurende 4 minuten aanbakken.
- Bruine fond met het Wit peerd toevoegen.
- Geheel laten koken onder deksel gedurende 2 minuten.
- Kruiden en peperkoek bestreken met mosterd toevoegen.
- Terug laten opkoken en verder garen gedurende 4 u.
- Afwerken met verse kruiden en bijbinden met bruine sausbinder.
- Werk af met gebakken croutons van peperkoek.
Smakelijk!