Wit Peerd Amber

Wit Peerd Amber is een karaktervol amberbier van hoge gisting. Het wordt met veel aandacht en op traditionele wijze gebrouwen, op basis van 3 moutsoorten. Wit Peerd Amber is stevig gehopt, wat het bier een mooie schuimkraag, een rijk smaakpalet, een prachtig aroma en een lange diepe afdronk geeft.

Wit Peerd Amber is een bier met hergisting op fles, waardoor het een evolutie in de tijd doormaakt. Het heeft een alcohol volume van 6,5% en wordt verkocht in flesjes van 33 cl.

Wit Peerd Amber is 100% natuurlijk en ongefilterd, op basis van de beste ingrediënten en gebrouwen volgens de rijke Belgische brouwtraditie.

Serving Tips

Wit Peerd Amber is een bier met ‘hergisting op de fles’. Dit vereist dat het bier op de juiste manier wordt geschonken, om te vermijden dat het uitzicht troebel is.

  1. Zorg ervoor dat de flesjes rechtstaand en donker worden bewaard (!). Vermijd om ermee te schudden voor het serveren. Serveer op 6 tot 8° C, in een goed ontvet glas.
  2. Hou het glas schuin en giet het bier traag op de binnenzijde van het glas (niet op de bodem van het glas!). Laat stilletjes een mooie schuimkraag ontwikkelen.
  3. Hou het glas iets rechter naarmate het flesje zich ledigt, maar zorg er zeker voor dat je het uitgieten niet gaat versnellen naar het einde toe.
  4. Laat de ‘fond’ in het flesje (ongeveer de laatste halve centimeter): op die manier zorg je ervoor dat het bier niet gaat vertroebelen door de gist die zich onderaan in het flesje bevindt. Bied het flesje aan, samen met het bier.
  5. Geniet vervolgens van het zicht, de geur en de lekkere uitgesproken gehopte smaak van een authentiek Belgisch bier.

Drink bier steeds met mate en op een verantwoorde manier.